12-daniowe menu degustacyjne inspirowane klasykami brytyjskiej kuchni, wzbogacone o najlepsze polskie produkty.
Klasyczny Sunday Roast w nowoczesnym wydaniu – celebracja brytyjskiej tradycji niedzielnych obiadów w eleganckim stylu.
Gospodarzem wydarzenia jest Mariusz Dobies, Chef Patron restauracji Biały Królik, który po latach pracy w Wielkiej Brytanii nieustannie czerpie inspiracje z tamtejszej kuchni, łącząc je z najlepszymi polskimi składnikami.
W ramach „British Table” Mariusz zaprosił do współpracy Stana Wróblickiego, Senior Sous Chefa z prestiżowej, dwugwiazdkowej restauracji Michelin, The Clove Club w Londynie.
Razem stworzą niezapomniane menu, które połączy klasyki brytyjskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie – pełnej finezji, pasji i autorskiej interpretacji.
“British Table by Biały Królik” to nie tylko kulinarna podróż, ale także opowieść o otwartości na nowe smaki i inspiracje.
Poznaj nową odsłonę Białego Królika, gdzie klasyczna brytyjska kuchnia spotyka się z polskimi produktami w wyjątkowej, niepowtarzalnej formule.
22-23 marca 2025
Sobota: 16-22
Niedziela: 13-19
Restauracja Biały Królik
ul. Folwarczna 2, Gdynia (Hotel Quadrille)
Liczba miejsc ograniczona – Zarezerwuj już teraz!
Wydarzenie będzie rejestrowane.
Kontakt:
restauracja@bialy-krolik.pl
+48 583 510 330
Dołącz do naszego newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi inspiracjami, poradami i wyjątkowymi ofertami!