Hotel w Gdyni
0%

Fine dining – kolacje degustacyjne – z czym to się je?

Fine dining – kolacje degustacyjne – z czym to się je?
author
quadrille
7 marca, 2024

Fine dining i kolacje degustacyjne to dwa zaczarowane słowa, które najlepiej opisują restauracje Biały Królik. Ale czy wiecie, jak wygląda ten nurt w naszym wydaniu?

Moda na fine dining

Z jednej strony fine dining staje się coraz bardziej popularny, wiele restauracji, korzystających z fali mody na dobre, jakościowe, wyjątkowe jedzenie stawia właśnie na tę formę działania. Z drugiej strony, wielu z gości nie do końca wie czym jest fine dining, przez co rezygnuje z wyboru miejsca serwującego takie menu. Pojawia się wiele mitów na temat restauracji fine dining, które chcielibyśmy obalić. Bo fine dining to przede wszystkim pyszne dania, dla których warto od czasu do czasu odwiedzić nasza restaurację. Na dodatek fine dining to naszym zdaniem świetny sposób na uczczenie ważnego dnia, rocznicy, urodzin – wizyta w Białym Króliku na pewno na długo pozostanie w pamięci!

Fine dining według białego Królika

Fine dining w wydaniu Białego Królika to w pierwszej kolejności wyjątkowe dania, które łączą w sobie tradycje, regionalne smaki, zaskakujące formy. To kameralna, komfortowa atmosfera, którą tworzą klimatyczne wnętrza hotelu Quadrille w Gdyni. Nieodzownym elementem fine diningu są osoby, które w każdej chwili wyczerpująco odpowiedzą na pytania Gości, mianowicie nasi kelnerzy, którzy doradzą, wyjaśnią oraz pomogą w doborze wina do dań. Kucharze wykończą dania przy gościach, dając tym samym możliwość rozmowy, dopytania o szczegóły. Następnie, to co wyróżnia kolacje, to z jednej strony wyjątkowość menu, a z drugiej nieskrępowanie. Zależy nam na tym, aby nasi Goście czuli się w restauracji dobrze,  wygodnie. Aby byli chętni do zadawania pytań i do eksploracji nowych doznań kulinarnych. Lata eleganckich kolacji “pod krawat” odeszły już w zapomnienie. Dziś ważniejsze niż ubiór Gościa, są dla nas wspomnienia jakie zostawimy po kolacji.

Fine dining to małe porcje – to mit!

Podkreślamy, że porcje, wbrew powszechnej opinii, są takie, że nikt nie wychodzi od nas nie najedzony. Fine dining w wydaniu Białego Królika to uczta dla zmysłów i dla podniebienia. Kłaniamy się osobom, które cenią menu wegetariańskie, wegańskie – z myślą o nich postało specjalne menu, które śmiało może konkurować z tradycyjnymi daniami serwowanymi w restauracji. Zaskakuje ono smakiem, formą i recepturami, które stworzyli nasi Chefowie.

Co wyróżnia fine dining w Białym Króliku?

Naszym celem jest szerzenie idei kuchni zrównoważonego rozwoju, kuchni regionalnej, kuchni dla której wraca się do Królika. Jako członek prestiżowej grupy Relais & Chateaux, pokazujemy jak ważny dla otoczenia jest aspekt dbania o to co mamy na talerzu. W naszym menu każdy składnik ma znaczenie, staramy się również wykorzystywać produkty zgodnie z zasadą zero waste.

Chcemy pokazać naszym Gościom, że fine dining jest idealny zarówno do celebracji ważnych wydarzeń, jak i dla czerpania radości z małych, kulinarnych przyjemności. Dbamy o szczegóły, o wyjątkową oprawę, obsługę. Nasi Goście mogą się spodziewać elegancji w nienachalnej formie, jakości, ale przede wszystkim poczucia komfortu z przebywania w wyjątkowym miejscu.

Zachęcamy już dziś do rezerwacji stolika na kolację. To będzie wyjątkowy wieczór w restauracji Biały Królik w Gdyni.

REZERWACJA STOLIKÓW:

58 351 03 30

restauracja@bialy-krolik.pl

POZNAJ MENU DEGUSTACYJNE

fine dining gdynia
Posted in RestauracjaTags:

Write a comment

+

Search Room

Wymagane pola *