
Kuchnia Białego Królika od lat wyróżnia się autorskim podejściem do polskich smaków w nowoczesnym, fine diningowym wydaniu. Restauracja powstała w 2015 roku z inicjatywy Szefa Kuchni Marcina Popielarza, którego pasja do gotowania zakorzeniona jest głęboko w lokalnych tradycjach i produktach z regionu Kaszub, Kociewia i Żuław.
To właśnie Marcin Popielarz – obecnie Chef Patron Białego Królika – od początku nadaje ton i charakter temu wyjątkowemu miejscu. Jako założyciel i pomysłodawca restauracji, konsekwentnie rozwija jej kulinarne oblicze, łącząc miłość do lokalnych smaków z europejską finezją i doświadczeniem zdobytym przez lata, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Wraz z zespołem tworzy kuchnię, która zaskakuje świeżością, techniką i dbałością o każdy detal.
Zespół z najwyższą starannością dobiera dostawców i produkty – z naciskiem na jakość, etykę i sezonowość. Efektem ich pracy są dania dopracowane w najmniejszym detalu – pełne smaku i harmonii.
Our tasting menu will appeal to your senses and lead you to an amazing culinary journey accompanied by our knowledgeable and passionate staff.



*The tasting dinner menu is available on the website White Rabbit Restaurant..
Dla prawdziwych smakoszy, pragnących uczynić swoje doświadczenie kulinarne jeszcze bardziej wyjątkowym, dostępne są dodatkowe opcje takie jak: pairing z winem lub degustacja whisky.
We encourage you to contact us in order to prepare an individual offer:
recepcja@quadrille.pl , +48 58 351 03 00.
Join our newsletter and keep up to date with the latest inspiration, tips and exclusive offers!