
biały królik
menu
À la carte menu
Przystawki
-
wędzony pstrąg alpejski z leguminą chrzanową 60 zł
-
siekana wołowina z marynowanymi grzybami i wędzonym kawiorem z pstrąga 65 zł
-
lody smardzowe z zielonym groszkiem i szparagami (v) 56 zł
Zupy
-
kaszubska zupa rakowa inspirowana Paul’em Bocuse 49 zł
-
zupa z kiszonego czosnku niedźwiedziego, wegańskie jajko z ziemniakami (v) 45 zł
Dania głównie
-
leszcz morski z sosem koperkowym i ziemniakami 93 zł
-
różowy łosoś z sosem jajecznym i szpinakiem 95 zł
-
wegańska pieczeń w demi-glace z młodą botwiną (v) 72 zł
-
przepiórka faszerowana kaszubską leberką z burakami i kapustą 98 zł
Desery
-
gruszka piaskowa z lodami na bazie mleka i brązowego masła 38 zł
-
zupa nic z malinami 32 zł
-
brownie z fermentowanego czarnego kakao, sos waniliowy (v) 35 zł
Menu degustacyjne WIOSNA
395 zł- chleby własnego wypieku / prażynka gryczana/ masło ze szczypiorem / masło karmelowe / olej rzepakowy z białym makiem i rodzynkami
- kiszony ryż z żuławskim jogurtem i kawiorem z pstrąga
- kacze pastrami z czeremchą
- siekana wołowina z marynowanymi grzybami i wędzonym kawiorem z pstrąga
- kaszubska zupa rakowa inspirowana Paul’em Bocuse
- gin z tonikiem
- przepiórka faszerowana kaszubską leberką z burakami i kapustą
- zupa nic z malinami
- herbaciany candy bar
Menu degustacyjne wegańskie WIOSNA
395 zł- chleby własnego wypieku / prażynka gryczana/ wegańskie masło z wędzoną papryką z Piemontu / wegańskie masło karmelowe / olej rzepakowy z białym makiem i rodzynkami
- brukiew z fermentowaną kukurydzą
- marchew z rokitnikiem i pomarańczą
- lody smardzowe z zielonym groszkiem i szparagami
- zupa z kiszonego czosnku niedźwiedziego, wegańskie jajko z ziemniakami
- gin z tonikiem
- wegańska pieczeń w demi-glace z młodą botwiną
- brownie z fermentowanego czarnego kakao, sos waniliowy
- herbaciany candy bar
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod 58 351 03 30 (wewnętrzny 330).
Informujemy, że do każdego stolika doliczany jest serwis kelnerski 10% wartości rachunku.
Lista alergenów jest dostępna na życzenie.
Istnieje możliwość zamówienia wine pairingu:
Selekcja Sommeliera – 210 zł
Rezerwacje
Zachęcamy do kontaktu i rezerwacji stolików z wyprzedzeniem:
Biały Królik: +48 58 351 03 30
Pub 10/6: +48 58 351 03 10
Biały Królik - ogródek
pn-sob 16.00-22.00, nd 13.00-19.00
Pub 10/6
nd-czw 13.00-22.00, pt-sob 13.00-23.00