
biały królik
menu
À la carte menu
Przystawki
-
śledź po żuławsku 50 zł
-
pieczeń z pięciu mięs, buraki ćwikłowe z chrzanem 70 zł
-
borowikowy pâté lorrain (v) 60 zł
Zupy
-
zupa gulaszowa 55 zł
-
barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym (v) 50 zł
Dania główne
-
mazurski miętus z bursztynem w sosie z kwaśnej śmietany 90 zł
-
„figa z makiem z pasternakiem” (v) 75 zł
-
wieprzowina faszerowana kasztanami z rokitnikiem i marchewką 90 zł
-
kaczka z modrą kapustą i sosem sherry 110 zł
Desery
-
miód z mirabelką i propolisem 35 zł
-
ciasto marchewkowe z krwistą pomarańczą 45 zł
-
phylo z rokitnikiem i słonym karmelem (v) 40 zł
Menu degustacyjne ZIMA
395 zł- chleby własnego wypieku / chipsy z gryki / masło ze szczypiorem / masło palone / olej z białym makiem i rodzynkami / ocet z czeremchy i jabłek
- ser Bursztyn z żurawiną
- tost z rydzami
- śledź po żuławsku
- zupa gulaszowa
- sorbet z dzikiej róży
- mazurski miętus z bursztynem w sosie z kwaśnej śmietany
- miód z mirabelką i propolisem
- rosette z pigwowcem i gruszką / brownie z fermentowanego kakao
Degustacja wegańska ZIMA
395 zł- chleby własnego wypieku / chipsy z gryki / masło z wędzoną papryką z Piemontu / wegańskie masło vinaigrette / olej z białym makiem i rodzynkami / ocet z czeremchy i jabłek
- smalec z kiszonym ogórkiem i kaszą gryczaną
- konopia z gruszką i pietruszką
- borowikowy pâté lorrain
- barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
- sorbet z dzikiej róży
- „figa z makiem z pasternakiem”
- phylo z rokitnikiem i słonym karmelem
- rosette z pigwowcem i gruszką / brownie z fermentowanego kakao
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod 58 351 03 30 (wewnętrzny 330).
Informujemy, że do każdego stolika doliczany jest serwis kelnerski 10% wartości rachunku.
Lista alergenów jest dostępna na życzenie.
Istnieje możliwość zamówienia wine pairingu do degustacji:
Selekcja Sommeliera – 250 zł
Rezerwacje
Zachęcamy do kontaktu i rezerwacji stolików z wyprzedzeniem:
Biały Królik: +48 58 351 03 30
Pub 10/6: +48 58 351 03 10
Biały Królik - ogródek
pn-sob 16.00-22.00, nd 13.00-19.00
Pub 10/6
nd-czw 13.00-22.00, pt-sob 13.00-23.00