W sobotę, 27 maja w poznańskiej restauracji Rynek odbyła się kolacja degustacyjna, w której udział wziął nasz Chef Patron Marcin Popielarz.

Na kilka godzin Goście mieli okazję przenieść się do stolicy Francji podczas kolacji degustacyjnej From Paris With Love. W trakcie wieczoru Goście mogli skosztować, aż 6 dań specjalnie przygotowanych na tą okazję przez 6 Szefów Kuchni, degustować francuskich win oraz koktajli, a także posłuchać muzyki na żywo.
Kolacje degustacyjne przygotowywane przez kilku Szefów najlepszych restauracji w Polsce to świetna okazja do spędzenia wyjątkowego wieczoru. Dzięki takim wydarzeniom, przybliżamy ideę fine dining, która staje się coraz bardziej popularna.


Mówi się, że “gdzie kucharek 6, tam nie ma co jeść”, jednak w przypadku tych kolacji, Goście dostają wyjątkowe menu, które przeczy temu znanemu przysłowiu.
Tym razem menu kolacji wyglądało następująco:
Amuse Bouche – Marcin Popielarz
Pstrąg z zielonym groszkiem
Danie I – Artur Skotarczyk
Białe szparagi, langustynki, rabarbar, lardo di colonnata, verjus
Danie II – Jan Nawrocki
Coquilles saint jaques, kawior ze ślimaka, szkockie jajko, duszone ślimaki, jacqualine jus
Danie III – Lech Pluciński
Tortelloni boudin noir, kwaśny seler, pasternak, pioppino, redukcja z kurczaka
Danie IV – Tomek Olewski
Kaczka, tost, por, ocet, podwędzana śmietana, tymianek cytrynowy
Danie V – Dominik Narloch
Wiosenna jagnięcina, emulsja z koziego sera, smardze, palony bakłażan, sos buerre noisette
Deser – Marcin Popielarz
Rabarbar z lodami rozmarynowymi
Zza kulis wiemy, że deser Chefa Marcina był bardzo zachwalany przez Gości. To najlepsza rekomendacja, by sprawdzić co pysznego przygotował dla Was w naszej restauracji Biały Królik.


