Odpowiedzialność
W różnorodnym, wielokulturowym świecie ludzie od zawsze przywiązywali wagę do dwóch ponadczasowych tradycji: kuchni i gościnności. Te dwa elementy od wieków potrafią budować poczucie wspaniałej wspólnoty, być źródłem szczęścia i wyznacznikiem sztuki dobrego życia, czyli tego, co Francuzi nazywają l'Art de vivre.
W ostatnich dekadach jednak świat gastronomii przeszedł znaczące i alarmujące zmiany. Działania dużych producentów żywności i niektórych restauratorów miały ogromny i negatywny wpływ zarówno na doświadczenia konsumentów, jak i na losy naszej planety.
Wspólnie z innymi obiektami zrzeszonymi w Relais & Châteaux chcemy jednak wyjść naprzeciw tym niebezpiecznym trendom. I wyznaczać kierunek dla całej branży, która powinna przyjąć na swoje barki odpowiedzialność za zmianę podejścia w światowej gastronomii.
Wpływ
Relais & Châteaux to stowarzyszenie pasjonatów, którzy w całości oddani są ideom społecznej odpowiedzialności. Ponad 580 obiektów hotelowych i restauracyjnych mówi wspólnym głosem. Głosem spadkobierców, jak i strażników bogatej kulturowej gościnności, a także różnorodności kuchni.
Jako wspólnota wyjątkowych obiektów; właścicieli, szefów kuchni, hotelarzy i restauratorów, świadomie realizujemy misję zachowania i dzielenia się najlepszymi praktykami, które mają wpływ na dobro całego świata. Chcemy zachować go dla przyszłych pokoleń!
Dlatego w restauracjach Hotelu Quadrille znajdziecie Państwo dania złożone wyłącznie z najlepszych składników, które zostały wyprodukowane z poszanowaniem dla natury. Absolutnie wykluczamy użycie zagrożonych gatunków (jak rak królewski lub węgorz europejski). Oraz przykładamy ogromną wagę do wyboru dostawców, którzy zaopatrują nasze restauracje.
Melden Sie sich für unseren Newsletter an und halten Sie sich mit den neuesten Inspirationen, Tipps und exklusiven Angeboten auf dem Laufenden!