Święto gęsiny w Białym Króliku

Jak co roku w okolicy Święta Niepodległości rusza akcja Gęsina na św. Marcina mająca na celu popularyzowanie walorów tego wyjątkowego mięsa i przywracanie jego dawnej świetności.

W Białym Króliku święto gęsiny trwać będzie cały miesiąc od 9 listopada do 9 grudnia.

Na tę okazję przygotowane zostało wyjątkowe menu, którego oryginalny smak podkreśli
i wydobędzie specjalnie dobrane do potraw wino.

Menu:

Kozi twaróg z brązowym masłem

Półgęsek z owocami czarnego bzu i wędzonym kawiorem z pstrąga
Wine: Barbera d`Asti DOCG San Silvestro 2014 0,075

Kapuśniak z gęsim żołądkiem

Pierś gęsi z marynowanym czerwcowym rabarbarem i selerem
Wine: Valpolicella Ripasso Superiore DOC Mastia 2015 0,075

Knedle z dynią, mirabelką i kruszonką smażoną na gęsim tłuszczu
Wine: Solaris Winnica Jakubów 2017 0,05

160 pln

Zachęcamy do dokonywania rezerwacji: restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30.

9 listopada 2018 o 13:00 - 9 grudnia 2018 Biały Królik