Święto Gęsiny w Białym Króliku

specjalne menu

Jak co roku zapraszamy na wielkie Święto Gęsiny w Białym Króliku,
które potrwa tu cały miesiąc od 13 listopada do 13 grudnia (z wyjątkiem niedziel).

Co roku przy okazji Święta Niepodległości rusza akcja Gęsina na św. Marcina
mająca na celu popularyzowanie walorów tego szlachetnego mięsa
i przypomnienie jego dawnej świetności.

Szef kuchni Rafał Koziorzemski przygotował na tę okazję specjalne 5-daniowe menu,
którego oryginalny smak podkreśli i wydobędzie specjalnie dobrane do potraw wino.


MENU

amuse-bouche
smalec z gęsi / śliwka

przystawka I
suszona 1 miesiąc kurowana pierś z gęsimi językami i jogurtem z dziką różą

Elena Walch, Gewurztraminer, Alto Adige, Włochy

przystawka II
podwędzany dymem olchowym gęsi żołądek z pieczoną brukwią i marynowanymi kurkami

Weingut Kuhling Gillot, Grauer Burgunder, Quinterra, Hesja Nadreńska, Niemcy

danie główne
gęsie udo z marmoladą z mirabelki i zapiekanką z selera

Anima de Raimat, Cabernet Sauvignon blend, Costers del Segre, Hiszpania

deser
foie gras / piernik / pigwowiec

Domaine des Baumard, Carte d’Or, Coteaux du Layon, Francja


menu z doborem win: 199 zł / os.

Zachęcamy do dokonywania rezerwacji: restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30.

13 listopada 2019 o 17:00 - 13 grudnia 2019 21:00 Biały Królik