Kolacja Walentynkowa w Białym Króliku

specjalne menu

Walentynki do wielkie święto wszystkich Zakochanych oraz okazja do celebrowania czasu we dwoje. Gdzie lepiej je spędzić, jeśli nie w intymnej atmosferze pałacowych wnętrz i przy awangardowych propozycjach kulinarnych oraz wybornych trunkach ?

14 lutego Biały Królik zaprasza wszystkich Zakochanych na nastrojową Kolację Walentynkową. Szef kuchni Rafał Koziorzemski specjalnie na tą okazję skomponował dwie propozycje menu tak, aby zadowolić najbardziej wymagające podniebienia:


MENU

amuse-bouche:
marynowana okładniczka w białym winie

przystawka:
panierowana kozia feta z tarniną i pieczonymi burakami z topinamburem

zupa:
podwędzana zupa rybna z macerowanym pstrągiem / kawior z pstrąga

danie główne:
cielęcina w sosie koperkowym z wędzonym jabłkiem, foie gras i pyłkiem kwiatowym

deser:
„Na górze róże, na dole fiołki”

lub

MENU WEGAŃSKIE

amuse-bouche:
borowik z palonym słodem

przystawka:
panierowany wegański cheddar  z tarniną i pieczonymi burakami z topinamburem

zupa:
„cappuccino” z pieczonego buraka z orzechem laskowym i pianką sojową

danie główne:
pieczony w soli seler z wędzonym jabłkiem, pyłkiem kwiatowym i kompresowaną brukselką

deser:
„Na górze róże, na dole fiołki”

Cena 220 zł / os.

Rezerwacje przyjmujemy w dwóch turach: 17.00 oraz 20.30 mailowo i telefonicznie:
restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30.

Menu walentynkowe będzie dostępne w restauracji także 15 i 16  lutego.

Zapraszamy !

17 lutego 2020 o 17:00 Biały Królik