Chef’s Collective

Cykl kolacji

Chef’s Collective to nowa inicjatywa trójmiejskich szefów kuchni : Rafała Wałęsy (Sztuczka Bistro), Jacka Koprowskiego (Fino), Pawła Dołożonka (1906 Gourmet) i Rafała Koziorzemskiego (Biały Królik).

Podczas czterech kolacji, zaplanowanych za każdym razem w innej restauracji, wspomniani kucharze wspólnie przygotują specjalne menu – zawsze w klimacie danego miejsca i w związku z jego historią.

I tak Collective zabierze nas w kulinarną podróż po starym gdańskim porcie, francuskim bistro i między wojennym Sopocie, hyc do krainy czarów, by zakończyć w mieszczańskim klimacie szlacheckiego dworu.

O dobór trunków zadba Paweł Zduniak, a całość utrwali na zdjęciach Joanna Ogórek.

Kalendarz kolacji :

25 stycznia – Fino (Gdańsk)
1 marca – Sztuczka Bistro (Sopot)
29 marca – Biały Królik (Gdynia)
26 kwietnia – 1906 Gourmet (Ciekocinko)

Koszt:

kolacja: 215 zł / os.
dobór alkoholi: 89 zł / os.

Rezerwacje: restauracja@bialy-krolik.pl , +48 58 351 03 30

Serdecznie zapraszamy !

29 marca 2019 o 18:00 Biały Królik