Chefs for Change

kolacja roślinna

10 maja zapraszamy do Białego Królika na kolację roślinną Chefs For Change.

W ramach tego projektu w różnych miastach Polski realizowane są roślinne kolacje charytatywne w wykonaniu ambasadorów kampanii RoślinnieJemy – w tym naszego szefa Marcina Popielarza.

Podczas majowej kolacji zaproponujemy Państwu sezonowe menu w całości oparte o lokalne wegańskie składniki, przygotowane przez Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego -gospodarzy „Białego Królika” oraz ambasadorów kampanii RoślinnieJemy: Grzegorza Łapanowskiego, Marię Przybyszewską, Tomasza Olewskiego. Wspomnianych szefów wesprze także Jacek Koprowski z  Restauracji FINO.

Na talerzach pojawią się między innymi: warzywa z ogrodu „Białego Królika” w towarzystwie guacamole z rozchodnika, marynowane białe szparagi z ogórkiem i sosem z dzikich ziół, słodki ryż z młodymi pędami świerku oraz cztery inne dania degustacyjne.

Doskonałe wegańskie wino zaserwuje Przemysław Andrzej Gwardzik z Pracowni Red Wine & Whisky, a o najwyższą jakość serwowanych owoców i warzyw zadba firma Lilu Fruits.

Dochód ze sprzedaży biletów wesprze działania kampanii RoślinnieJemy, która jest częścią Stowarzyszenia Otwarte Klatki – jednej z 12 najbardziej efektywnych organizacji prozwierzęcych na świecie wg. Animal Charity Evaluators.

Bilety: 120 PLN / osobę

Rezerwacja miejsc: https://chefsforchangegdynia.evenea.pl/


O kampanii RoślinnieJemy

Celem kampanii RoślinnieJemy jest wsparcie producentów żywności, sieci handlowych, właścicieli restauracji we wprowadzaniu oraz promowaniu roślinnych produktów i dań. Swoje działania RoślinnieJemy opiera na badaniach rynku, społecznych ankietach oraz rzetelnej wiedzy z zakresu kuchni roślinnej i najnowszych światowych trendów.
https://roslinniejemy.org/

10 maja 2019 o 18:00 Biały Królik