catering

Wielkanocny catering Białego Królika

Wielkanocny catering Białego Królika to propozycja dla wszystkich tych, którzy cenią sobie dobrą kuchnię oraz wolny czas. Propozycja dań szefa Marcina Popielarza to zarówno świąteczne klasyki jak i bardziej wyszukane potrawy, jest więc z czego wybierać.

Ciekawostką będą na pewno pozycje wegańskie. Marcin, jako ambasador projektu Roślinnie Jemy / Chefs for Change, zawsze dba o to, by nie zabrakło ich w karcie. I tak z wielkanocnych propozycji można skompletować smaczne i oryginalne menu roślinne:

– grzybowe pâté  z kasztanami i czarnymi kurkami

– wegańska kaszanka z czarnej marchwi w sosie chrzanowym z białą rzepą

*składniki to sos chrzanowo-ziemniaczany, rzepa i polski pak choi, kaszanka podawana jest w liściu winorośli, barwiona sokiem z czarnej marchwi, w środku znajdują się kawałki soi, a na górze – jabłka

– wegański biały barszcz z jajkiem poche*

*wegańskie jajko na bazie białka sojowego i soli Kala Namak z żółtkiem ze skoncentrowanego umami pomidorowego

– wegański sernik z kiszonych migdałów z pomarańczą

Pozycje te można uzupełnić autorską linią produktów roślinnych Marcina Popielarza – przetworów, konfitur, olejów i słodyczy – tworzonych bez zagęstników oraz substancji wzmacniających smak, produkowanych w naszym siostrzanym obiekcie Leśnym Dworze w Sulęczynie. Słoiczki można zamówić pojedynczo lub w formie oryginalnych zestawów prezentowych.

Więcej: https://quadrille.pl/produkty-roslinne-marcina-popielarza/

W wielkanocnym menu nie zabraknie także flagowych dań Marcina Popielarza, które on sam najlepiej opisuje:

– śledź po kaszubsku

„To tradycyjny produkt województwa pomorskiego, którego  receptura została zdekonstruowana, więc sam śledź został zamarynowany w occie spirytusowym i koncentracie pomidorowym. Jako sos pojawia się mocno zredukowany Sos Jacqueline z czerwonej papryki, a jako dodatki: śliwka smażona z cebulą i świeże jabłko. Reszta dodatków (zapiekanka z ziemniaków z pudrem koperkowym oraz kaszubski jogurt) nie jest charakterystyczna dla tego dania, ale pomaga zbalansować smak.”

– przepiórka w sobie własnym z czarnym bzem i burakami

„To polska przepiórka pieczona w całości, z sosem na pieczonych korpusach z przepiórki i porto, podawana z aromatycznym czarnym bzem i burakami.”

– kaszubska zupa rakowa

„Niezwykle esencjonalna zupa gotowana na wywarze rybnym i rakowym, podawana z zaparzanymi kluskami, rakami, beurre noisette z marchewki, selera naciowego i ziemniaka.”

A ze świątecznych klasyków warto wymienić:

– kaczkę polski Pekin z pomarańczowym sosem cumberland

„Jest to cała kaczka faszerowana gęsią wątróbką z rodzynkami i śliwką, rolowana w balotine, gotowana w niskiej temperaturze, a następnie karmelizowana i oblewana galaretką na bazie pieczonych korpusów z kaczki. Do tego serwujemy esencjonalny sos cumberland robione z musztardy i pomarańczy, aromatyzowany kolendrą.”

– pieczony schab wieprzowy świni puławskiej z suszoną śliwką i jarmużem czyli:

„schab solankowany w soli kłodowskiej, następnie faszerowany marynowanym czosnkiem i śliwką i obtoczony w lubczyku i majeranku.  Jarmuż razem z wieprzowym sosem demi glace stanowią dodatki tego klasycznego połączenia zimowej kuchni staropolskiej.”

Ofertę cateringową Białego Królika dopełniają wypieki z naszej piekarni: chleb żytni 100% – z czarnuszką i oliwą kaszubską oraz chleb pszenno-żytni – z orkiszem, z Kujawianką i makiem.

Więcej: https://quadrille.pl/o-zaletach-krolikowego-chleba/


Zamówienia przyjmujemy do 30 marca, a odbiór jest możliwy 2 lub 3 kwietnia.

Cała oferta: https://quadrille.pl/oferta/wielkanoc-na-zamowienie/