Wyjątkowe Wigilie firmowe

Okres Świąt Bożego Narodzenia to szczególny czas, kiedy chcemy podziękować sobie za cały rok, także w pracy. Posumowanie minionych miesięcy, docenienie siebie nawzajem, wspólne uczczenie sukcesów i złożenie sobie najlepszych życzeń pomaga w budowaniu jedności zespołu.

W Quadrille pragniemy zapewnić wyjątkową oprawę każdej Wigilii firmowej, gdyż wierzymy, że odgrywa ona znaczącą rolę w integracji pracowników i kluczowych klientów.

Proponujemy Państwu :
– odświętną atmosferę pałacowej restauracji w wigilijnej aranżacji,
– wykwintne, oryginalne menu ze bożonarodzeniowymi akcentami,
– świąteczną muzykę w tle,
– opiekę naszego zespołu.

W zależności od preferencji zorganizujemy dla Państwa tradycyjną Wigilię firmową lub szalone Christmas Party, pomożemy Państwu dobrać odpowiedni program i atrakcje zgodne z oczekiwaniami, a może i je wyprzedzające.

Na życzenie możemy na przykład zapewnić:
– imprezę taneczną z DJem w naszym klimatycznym Pubie 10/6,
– upominki dla pracowników na przykład w postaci voucherów do Spa lub restauracji,
– dodatkowe dekoracje świąteczne,
– warsztaty sommelierskie lub kulinarne,
– występy na żywo: kwartet smyczkowy, duet jazzowy, stand-up etc.

Zachęcamy do zapoznania się z naszymi propozycjami kulinarnymi:

MENU SERWOWANE do skomponowania z poniższych pozycji:

PRZYSTAWKI
opiekany śledź z bitą śmietaną z koperkiem / kompresowana cebulka z ziemniakami z ogniska
pietruszkowe ravioli z wędzonym dorszem i sosem z wędzonych kurzych kości
sałatka jarzynowa ze smażonym żółtkiem zielononóżki
wędzony półgęsek z prażonym żytem i skwarkami z solonej słoniny

ZUPY
kiszony barszcz czerwony z majerankiem / Pieróg z twarogiem i ziemniakami
zupa borowikowa z jajkiem i lubczykiem
pomorska zupa rybna zabielana wiejską śmietaną / solony łosoś

DANIA GŁÓWNE
podwędzana kaczka z czerwoną kapustą i kasztanami
policzki wieprzowe z palonym selerem i pieczonymi buraczkami z chrzanem
gotowany w maśle pstrąg z fondantem ziemniaczanym i emulsją koperkową
polędwica z dorsza smażona na brązowym maśle z sosem z palonej papryki i raków

PRZED-DESERY
budyń z brązowego masła z jagodą kamczacką
lody ze słonego karmelu z prażonym słonecznikiem
krówka z topinamburu / rokitnik morski

DESERY
sernik na zimno z mirabelką i orzechami laskowymi
piernik z pigwowcem i dereniem
tarta z kasztanami i lodami z pieczonej dyni

ceny: 3 dania 170 PLN, 4 dania 190 PLN, 4 dania + przed-deser 210 PLN


MENU BUFETOWE do wyboru z:

CIEPŁE
pstrąg macerowany w burakach z sosem maślanym
panierowane szprotki
cielęcina w sosie chrzanowym
pierogi z wędzonym dorszem
schab z sosem śliwkowym
kaczka z pieczonym jabłkiem w miodzie
kopytka w sosie borowikowym
pieczony boczek w ciemnym sosie
gęś pieczona z sosem z suszonych owoców
policzki wołowe z pieczonym pasternakiem

DODATKI
panierowane szare boczniaki
zasmażana kapusta z suszonymi borowikami
glazurowane pieczone buraczki
puree ziemniaczane
czerwona kapusta z suszoną śliwką i rodzynkami
lane kluski pietruszkowe z masłem
palona kasza gryczana z warzywami

ZUPY
barszcz czerwony z uszkami
zabielana zupa grzybowa z makaronem pietruszkowym
zupa rybna na pieczonym łososiu z warzywami

ZIMNE
ryba po „grecku”
sałatka śledziowa z kiszonym ogórkiem i ziemniakami
śledź w śmietanie z cebulką i koperkiem
rwana wołowina z domowymi, piklowanymi warzywami i majonezem
krokiety z kapustą i grzybami
palona papryka z kozim serem / pesto z czarnuszki
solony królik w majonezie z suszonych grzybów
półgęsek z jagodą kamczacką i prażoną kaszą gryczaną
tatar z kurowanej piersi kaczki / marynowane boczniaki
grillowane karczochy z gremolatą pietruszkową
karczek wieprzowy z sosem modowo-musztardowym i remoladą z selera
grzybowy creme brule
pstrąg w galarecie
zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
metka kaszubska z cebulką i ogórkiem piklowanym
siekany łosoś z kremowym żółtkiem i rukolą
katarynki opiekane w octowej zalewie
mielonka wieprzowa z gorczycą i czosnkiem niedźwiedzim

DESERY
piernik z pigwowcem
sernik na zimno z rodzynkami
tarta cytrynowa z włoską bezą
mus z palonej czekolady i orzecha laskowego
mus truskawkowy z galaretką z brązowego masła

ceny:
145 PLN: 3 ciepłe / 5 zimne / zupa / 2 dodatki / 3 desery / pieczywo / masło
165 PLN: 3 ciepłe / 5 zimne / zupa / 2 dodatki / 4 desery / pieczywo / masło
195 PLN: 4 ciepłe / 6 zimne / zupa / 4 dodatki / 5 desery / pieczywo / masło

Zachęcamy do kontaktu w celu rezerwacji terminu i przygotowania dedykowanej oferty: marketing@quadrille.pl, +48 58 351 03 14.

A więcej o tradycjach związanych z Wigiliami firmowymi znajdziecie Państwo na naszym blogu:

https://quadrille.pl/wigilia-firmowa-w-gdyni-christmas-party-julebord-czyli-o-tradycji-spotkan-swiatecznych/