Sylwester w Krainie Czarów

Proponujemy Państwu niecodziennego Sylwestra w pałacowych wnętrzach stylowej restauracji, przy nastrojowej muzyce, pod dyskretną opieką wykwalifikowanego personelu, w intymnej, kameralnej atmosferze obiektu należącego do prestiżowego stowarzyszenia Relais & Chateaux.

Wieczór uświetni autorskie menu przygotowane specjalnie na tę okazję przez Szefa Kuchni restauracji Biały Królik Marcina Popielarza – szczycącego się tak prestiżowymi wyróżnieniami jak: Szef Roku Polski Północnej Gault & Millau i Półfinalista San Pellegrino Young Chef 2018.

Restauracja Biały Królik to miejsce, które poszerza horyzonty smaków – z założenia magiczne i trochę szalone, mające zadziwiać i apelować do wszystkich zmysłów. Tworzona z pasją przez nieprzeciętnego Szefa Kuchni, Marcina Popielarza, stała się synonimem kuchni kreatywnej, degustacyjnej, bogatej formy i silnie osadzonej w propozycjach regionalnych.

Ta wyjątkowa kuchnia znajduje swoje dopełnienie w nietuzinkowych pałacowych wnętrzach. Niepowtarzalny wystrój każdej z trzech sal Białego Królika wprowadza w magiczny świat i nawiązuje do oryginalnego charakteru dań. W rezultacie odwiedziny w restauracji, tak jak i w samym Pałacu Quadrille, stają się niezapomnianym, zmysłowym przeżyciem zgodnie z mottem obiektu: Experience the Wonderland.

Sylwestrowe Menu Marcina Popielarza

Amuse-bouche:
Ogony wołowe / Ketchup z derenia

Snack 1:
Ostryga z octem śliwkowym

Snack 2:
Kumpiak z pieczonym bakłażanem

Przystawka:
Wędzony halibut z nasturcją i kawiorem z jesiotra

Zupa:
Consomme grzybowe / Purée rydzowe / Kozie palone masło

Intermezzo:
Sorbet Kir Royal

Danie główne:
Polska gęś z dynia i kasztanami

Deser:
Chałwa z biała czekolada i rokitnikiem

Petit fours:
Roquefort z paloną biała czekoladą
Piklowany rabarbar z jałowcem

Open Bar:
Powitalna lampka Prosecco
Woda gazowana i niegazowana
Soki owocowe
Napoje gazowane
Kawa, herbata
Wino białe
Wino czerwone
Wódka
Whisky
Lampka szampana na Toast Noworoczny

Program:

19:30
Welcome drink i sylwestrowa kolacja degustacyjna z open barem

24:00
Wspólne witanie Nowego Roku w Pałacowym Parku
Pokaz fajerwerków

24:15
Możliwość kontynuowania imprezy w Pubie 10/6
(rozliczenie według konsumpcji)

Oferta
Sylwestrowa Kolacja Degustacyjna Marcina Popielarza
z pakietem Open Bar (do godz. 24.00) w cenie :
450 zł / osoba

Serdecznie zapraszamy !