Uwielbiamy zaskakiwać i rozpieszczać naszych Gości delikatesowymi produktami, dlatego przygotowaliśmy wyjątkową ofertę degustacyjną kawioru. Proponujemy ten kulinarny luksus od firmy Antonius – tworzy ona wybitny polski kawior z jesiotra, którego perły charakteryzują się intensywnym aromatem zadowalającym najbardziej wymagającego smakosza i wyjątkową teksturą. Ma on bardzo ekskluzywny charakter oraz wyróżnia się niezwykle precyzyjną, ręczną metodą produkcji.
A wszystko to serwowane jest przy stoliku przez naszą obsługę prosto z wózka do tego przeznaczonego. Kelner przy Gościach otwiera schłodzoną puszkę kawioru, układając ją na lodzie. Do tego podaje dodatki oraz wypieki naszego autorstwa, które są tu tradycyjnym podkreśleniem smaków, ale niektóre podane są w formie nieoczywistej zgodnie z filozofią Białego Królika. Można znaleźć tu m. in. małe kapary z ziołową gremolatą, tarte kurze białko ze szczypiorkiem, ogórki kompresowane z koprem, czy też słone drożdżowe ruchanki.
Dla zwieńczenia całego doświadczenia przygotowaliśmy także dodatkowo specjalną selekcję alkoholi. Poza kieliszkiem wybornego eleganckiego Szampana Ruinart zachęcamy do spróbowania trzech różnych rodzajów wódki Belvedere. Obok klasycznego kieliszka wódki Belvedere podajemy dwie inne, w których żyto pochodzi z dwóch skrajnie różnych regionów Polski – Lake Bartężak w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie zimny klimat nadaje ziołowy, nieco miętowy smak połączony z pikantnością białego pieprzu oraz Smogóry Forest w województwie lubuskim, gdzie z kolei można wyczuć aromaty świeżych kwiatów i karmelu. Specjalnie do kawioru mamy także dedykowany koktajl Vodka Martini oparty na wódce.
Degustacja kawioru to idealny przerywnik przed daniem głównym na spróbowanie czegoś nowego i zaostrzenie apetytu.
Marcin Oziębły
Front of House Manager